Alcohol and Public Health in the Nordics

September 19th 2023 -Grand Hotel, Reykjavik - Háteigur 4th floor

Latest opdate: 28 august 2023

Registration: Refreshments

Time: kl. 8:15:- 8:45

Time	Representing	Speaker	Content	Duration
8:45 – 9:00	Minister of Health	Willum Þór	Welcome	15 min
		Þórsson		
9:00 – 9:30	World Health Organisation	Maria Neufeld	WHO- Europe Framework	30 min
9:30 – 10:00	World Health Organisation	Carina Ferreira-	WHO EVI Actions	30 min
10.00.10.15		Borges (TBC)		20 :
10:00- 10:15	Coffee Break	- · · · · - · ·		20 min
10:15 10:45	Centre for Addiction and	Dr. Jürgen Rehm	Harm by Alcohol	30 min
	Mental Health (CAMH)	(recorded)		
10.45 – 11.15	SÁÁ. – Iceland.	Dr med. Lára G.	Health consequences of	30 min
		Sigurðardóttir	increased alcohol	
			consumption in Iceland	
			and public health	
			strategies.	
11:15 -12:00	Movendi International	Maik Dünnbier	17 UN Sustainable	45 min
			Development Goals – The	
			Impact of Alcohol	
12.00 – 12.45	Lunch- Grand Hotel - 1st floor	Framan við Háteig		45 min
12:45 – 13:05	Philosopher	Gunnar Hersveinn	Normalisation of alcohol	20 min
			consumption	
13:05 – 13.45	Nordic Welfare Centre	Nadja Frederiksen	Alcohol, pregnancy and	40 min
			FASD	
13:45 - 14:20	Ministry of Health - Finland	Ismo Tuominen	Access to alcohol –	35 min
	,		Estimation on harm	
14:20 – 14:50	Planet Youth	Margrét Lilja	Prevention is possible!	30 min
		Guðmundsdóttir	·	
14:50 – 15:10	Coffee Break			20 min
15:10 – 15:50	Panel Discussion &	Dr. Ingibjörg	Speakers and guests	40 min
	Questions	Sveinsdóttir		
		Ministry of Health,		
15:50 – 16:00	Directorate of Health	Dr. med. Alma	Final words and closing	10 min
		Möller –		

End of conference - 16:00